Limousin Rundvlees - Picanha 1st./1500gr.
De runder picanha, ook bekend als staartstuk, heeft een prominente positie in de wereld van barbecues en geniet van grote populariteit. Dit vlees is afkomstig van de achterkant van het rund, in de nabijheid van de staart. Tijdens het langzaam bereiden sme Lees meer
Picanha Ongemarineerd
De runder picanha, ook bekend als staartstuk, heeft een prominente positie in de wereld van barbecues en geniet van grote populariteit. Dit vlees is afkomstig van de achterkant van het rund, in de nabijheid van de staart. Tijdens het langzaam bereiden smelt het vet weg in het vlees, wat niet alleen resulteert in een intensere smaak, maar ook het vlees heerlijk sappig houdt. Onze picanha is ongemarineerd, hierdoor kunt u het vlees naar eigen wens marineren.
De picanha van onze boerderij is glutenvrij.
Hoe maak je picanha ongemarineerd op z’n lekkerst?
Laat de picanha ontdooien in de koeling. Haal vervolgens het vlees een halfuur voor bereiding uit de koeling. Wanneer u de picanha een extra smaaksensatie wilt geven, kunt u deze marineren naar eigen wens. Een picanha van ±1500 gram kun je op meerdere manieren bereiden, maar de lekkerste en meest traditionele is low & slow gevolgd door een korte afgrilling / afbakfase. Zo blijft hij mals, sappig en vol smaak, met een mooie korst en een perfecte garing.
Aanrader op de BBQ:
Grill de picanha indirect op 120–140 °C met de vetrand naar boven, zodat het vlees sappig blijft. Streef naar een kerntemperatuur van 52–55 °C voor rosé of 56–58 °C voor medium. Afgrillen boven directe hitte voor 30–60 seconden per kant geeft een mooie korst. Laat het vlees 10 minuten rusten onder folie en snijd haaks op de draad voor malse, smaakvolle plakjes.
Limousin Rundvlees
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. De natuurweides worden extensief beheerd.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m2. ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen voornamelijk hooi vanuit de natuurgebieden. Het overige voer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe, komt ook van ons eigen bedrijf.
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf €99,- excl. wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons vlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer worden gelegd. Op dinsdag, vrijdag en zaterdagochtend worden bestelling in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit altijd in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, aarzel niet en neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Ophalen is ook mogelijk op onze locatie binnen de openingstijden.
Indien u buiten Zuid - Limburg woont wordt het vlees verstuurd per post. Wij besteden veel zorg aan het verpakken van uw bestelling. Uw vlees wordt zorgvuldig gevacumeerd, ingevroren en verpakt in koelzakken met koelpacks, zodat het van hoge kwaliteit bij u aankomt. Houd er rekening mee dat we afhankelijk zijn van het transport en daarom niet 100% garantie kunnen geven dat het vlees volledig bevroren blijft tijdens de bezorging. Vleeswaren kan bij ons nooit geretourneerd worden en de verzending is op eigen verantwoording. Mocht het vlees niet bevroren aankomen, dan kunt u het vlees tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Onze verzenddagen zijn van dinsdag t/m. vrijdag, 95% van de bestellingen wordt binnen 24 uur geleverd bij de klant.

Agrarisch
(H)eerlijk Boerderijvlees
Streekgenot Zuid - Limburg
Werkkleding met Bedrijfslogo
Cadeaubon
Graszoden
Bezorgservice










