In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheer Lees meer
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheerd, er wordt geen gewasbescherming of kunstmest gebruikt.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m2. ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen hooi vanuit de natuurgebieden en krachtvoer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe dat we zelf pletten. Alles van ons eigen landbouwbedrijf!
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Sukadelap
De sukadelap is afkomstig uit de schouder van het rund en herkenbaar aan de fijne zeen die door het midden loopt. Dit stuk rundvlees is bij uitstek geschikt om te stoven, doordat de zeen bij langzame bereiding verandert in gelatine. Hierdoor wordt het vlees heerlijk mals en vol van smaak. Hoewel je sukadelappen ook kunt aanbraden, adviseren wij om ze vooral langzaam te stoven voor het beste resultaat. De sukadelap heeft een rijke, volle vleessmaak!
De sukadelap van onze boerderij is glutenvrij.
Hoe maak je sukadelap op z’n lekkerst?
Laat de sukadelap rustig ontdooien in de koeling. Haal het vlees ongeveer een halfuur voor bereiding uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Bestrooi de sukadelap met peper en zout, of gebruik kruiden naar eigen smaak. Verhit wat roomboter in een braadpan en bak de sukadelap aan beide kanten mooi bruin. Voeg vervolgens een scheutje water, bouillon of bier toe, en laat het vlees op laag vuur ongeveer 2,5 tot 3 uur sudderen met de deksel op de pan. Draai het vlees af en toe om en voeg extra vocht toe als het nodig is. Zo wordt de sukadelap heerlijk mals en vol van smaak!
Geniet vervolgens van een (h)eerlijk stukje Limburgs Limousin vlees.
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf €100,- wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons rundvlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer. Op donderdag worden bestellingen in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ophalen is mogelijk op onze beide locaties binnen de openingstijden.