Limousin Rundvlees - Biefstukspies 400gr.
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheer Lees meer
In het mooie Geuldal, Cartils, begrazen onze Limousin Runderen botanische graslanden en hoogstamboomgaarden. Vanaf het voorjaar grazen hier onze koeien met hun kalfjes, op deze manier wordt de natuur mooi onderhouden. Deze percelen worden extensief beheerd, er wordt geen gewasbescherming of kunstmest gebruikt.
In de wintermaanden verblijven de koeien in onze potstal. Hier ligt de hele kudde gezamenlijk in een ingestrooide stal met stro en heeft ieder dier ongeveer 7m² ter beschikking. Tijdens deze wintermaanden voeren wij de Limousin Runderen hooi vanuit de natuurgebieden en krachtvoer bestaande uit snijmais, luzerne, voederbieten en tarwe dat we zelf pletten. Alles van ons eigen landbouwbedrijf!
Met deze bedrijfsvoering creëren wij een verantwoord en (h)eerlijk stukje rundvlees van onze vrouwelijke runderen. Wij kiezen voor het vrouwelijke geslacht omdat dit vlees heerlijk mals is!
Biefstukspies
Onze biefstukspiesen worden gemaakt van mals rundvlees van de bovenbil, het spierstuk en de dikke lende van onze eigen Limousin runderen. Deze delen van het rund ervaren weinig beweging, wat zorgt voor een fijne structuur en uitzonderlijke malsheid.
De biefstukspies is al heerlijk gekruid en perfect voor op de barbecue of grill, maar smaakt ook uitstekend uit de pan. Je hoeft geen extra zout of peper toe te voegen – de smaak is volledig en in balans.
Hoe bereid je biefstukspies op z’n lekkerst?
Laat de spies ontdooien in de koeling. Haal het vlees een halfuur voor bereiding uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
Verhit olie of boter in een grillpan of op de barbecue tot deze goed heet is. Grill de spies aan beide zijden tot de gewenste garing. Laat daarna even rusten onder aluminiumfolie. Voor medium garing is een kerntemperatuur van ca. 55 graden ideaal.
Geniet vervolgens van een (h)eerlijk stukje Limburgs Limousin vlees.
Levering, verzending & ophalen
Bij bestelling vanaf €99,- excl. wordt uw vlees gratis thuis bezorgd in Zuid-Limburg. Ons vlees is diepgevroren en vacuüm verpakt. Hierdoor kan bij levering het vlees direct in de vriezer worden gelegd. Op dinsdag, vrijdag en zaterdagochtend worden bestellingen in Zuid-Limburg uitgeleverd, indien anders gewenst kan dit altijd in overleg. Mocht je niet in de omgeving wonen, aarzel niet en neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Ophalen is ook mogelijk op onze locatie binnen de openingstijden.
Indien u buiten Zuid-Limburg woont, wordt het vlees verstuurd per post. Wij besteden veel zorg aan het verpakken van uw bestelling. Uw vlees wordt zorgvuldig gevacumeerd, ingevroren en verpakt in koelzakken met koelpacks, zodat het van hoge kwaliteit bij u aankomt. Houd er rekening mee dat we afhankelijk zijn van het transport en daarom niet 100% garantie kunnen geven dat het vlees volledig bevroren blijft tijdens de bezorging. Vleeswaren kunnen bij ons nooit geretourneerd worden en de verzending is op eigen verantwoording. Mocht het vlees niet bevroren aankomen, dan kunt u het vlees tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Onze verzenddagen zijn van dinsdag t/m vrijdag, 95% van de bestellingen wordt binnen 24 uur geleverd bij de klant.